Wunderland Kalkar is vooral bekend om de all-inclusief totaalformule die ze aanbieden, ofwel voor een vaste prijs een hotel, Kernie’s wunderland en volop eten en drinken en avond entertainment. Ook is het mogelijk om het park als dagtrip te bezoeken (met onbeperkt frisdrank, koffie, ijs en frietjes).

Ook de locatie van het park is bijzonder. Omdat hier voorheen een kerncentrale is gebouwd die vanwege veel protest nooit in gebruik is genomen. Na jarenlang leeg gestaan te hebben, is het uiteindelijk zakenman Hennie van der Most die de gebouwen en de voormalige centrale na jarenlange leegstand opkoopt.

Deze zakenman kennen we nog van 2 andere projecten in Nederland waarbij hij eveneens 2 ogenschijnlijk waardeloze gebouwen nl. een oude watermolen en een oud ziekenhuis opkoopt.

En deze later in respectievelijk een superlux hotel, en indoor pretcentrum omdoopt.

Hetzelfde geld voor het project Kernwasser Kalkar wat omgetoverd wordt Wunderland Kalkar met dus een pretpark en hotels.

Het pretpark is genaamd Kernie’s Wunderland, het is in omvang niet te vergelijken met megaparken als Europa-park of fantasieland maar heeft toch een behoorlijk aantal atttracties.

Misschien valt het park wel het best te vergelijken als een kruising tussen een grote kermis en een pretpark.

Vooral voor de kleinere kinderen zijn er veel attracties, maar er zijn ook een aantal spectaculairdere attracties voor ouderen. Dit in combinatie met de all-in formule met het eten, drinken en ijsjes maakt dit een populair park waar ook veel Nederlanders een weekendje of midweek komen.

Deze attracties zijn o.a.:

– Een klimwand gebouwd tegen het voormalige reactor gebouw

– Grote zweefmolen binnen in dit gebouw

– Achtbaan

– Wildwaterbaan

– De DISK’O schijf

– Ponytrain

– Merry Go Round (draaimolen)

– Safari adventure

Verder is er voor de volwassenen nog een Adventure Plaza met (tegen betaling) mogelijkheden voor Karten of gaan Drag Star racen.

Wunderland Kalkar ligt naast het historische stadje Kalkar met diverse oudere gebouwen waaronder het stadsarchief, stedelijk museum, het raadshuis en een kunstgallerij wat eveneens een kort bezoekje waard is.

Grootste troefkaart van het park waarmee ze veel Nederlanders naar hun park lokken is hun all-in midweek of weekend verblijf. Je betaald dan een eenmalig bedrag voor de hotelovernachtingen, ontbijt / middageten / avond buffet in het hotel, drankjes en snacks in het pretpark, toegang tot het park, en het borrelen in de bar ‘s-avonds.

Het eten is naar mening van goede kwaliteit en de keus aan het buffet is uitgebreid, en de bar waar je naast halve liters ook jaegermeisters en dergelijke kunt bestellen zorgen ervoor dat je waar voor je geld krijgt.

En er zijn vaak leuke last-minute aanbiedingen voor deze arrangementen. Peter Langhout reizen heeft verschillende interessante aanbiedingen voor een hotelovernachting en entreekaartjes voor Wunderland Kalkar

Naast een all-in arrangement met overnachtingen, kun je het pretpark ook als dagtrip bezoeken.

Via de online ticketshop kun je de kaartjes op voorhand kopen. Bestelde kaartjes krijg je direct per mail en dien je vervolgens zelf uit te printen en mee te nemen naar het park. Dit is aanzienlijk goedkoper dan de kassaprijs op het park (€ 5,- per volwassenen ticket) en je kunt de wachtrij bij de kassa overslaan.