Net zoals Lego, heeft ook Playmobil zijn eigen pretpark. Het playmobil Funpark in Duitsland ligt in het plaatsje Zimdorf. Het hele park is aangekleed in Playmobil stijl. Dit geldt niet alleen voor het park, maar ook voor het bijhorende hotel.

Playmobil Funpark is een klein pretpark dat vooral voor jongere kinderen (3-10 jaar) leuk is. Het park wil vooral stimuleren dat kinderen zelf spelen en ontdekking gaan. Om die reden zal je geen achtbanen en andere grote attracties in het park tegenkomen. Wel zijn er speeltuin gedeeltes, een midgetgolf en klimparcours uitgezet.

Naast een buitendeel heeft Playmobil Funpark ook een binnendeel. Zon of regen, het maakt niet uit, je kunt altijd spelen in Playmobil Funpark. Het buitendeel is in de wintermaanden gesloten. Tijdens de zomermaanden kunnen kinderen afkoeling vinden in de speelgedeeltes met water.

In het park zijn een aantal themadelen waar kinderen nog meer de sfeer kunnen proeven van de fantasie van Playmobil. Zo zijn er themadelen met dinosauriërs en feeën. Het park in Duitsland opende in 2000 zijn deuren. Andere Playmobil parken vind je in Fresnes (Parijs), Athene, Palm Beach Gardens en in Malta.

Een greep uit de attracties in het park:
-Minigolf
-Bowlen
-Boomhuis, waar kinderen via een klimparcours kunnen komen
-Springbulten en trampolines
-Kinderboerderij
-Ridderkasteel
-Piratenschip
-Go kart met politiestation