Het duitse pretpark Fantasialand is populair en sfeervol pretpark oorspronkelijk gebaseerd op het sprookjes en fantasie thema. Fantasia land ligt op een uur rijden van Venlo of Heerlen en is daarom ook vanuit Nederland goed te doen als dagjestrip. Het is echter een groot park met naast alle attracties nog veel shows dus als je het hele park en de shows op je gemak wil bekijken is aanbevolen om hier twee dagen met een overnachting voor uit te trekken.

Volgens het sprookjesthema is Fantasialand in eerste instantie opgezet, en dit hoewel dit thema nog steeds een centrale rol speelt, is het park door de jaren uitgebreid met themawerelden die elk een stuk van de wereld uitbeelden.

De themagebieden zijn als volgt ingedeeld.

* Fantasy:

Dit sprookjesachtige thema gebied draait om het vogelachtige Wuze-volk. Met sfeervolle gezinsattracties met bijzondere namen waaronder de Wakobato.

In bootjes ga je op vissenjacht maar omdat de Wuze ontzettend bang voor kikkers zijn, is elk bootje uitgerust met waterpistolen om te schieten en de kikkers op veilige afstand te houden.

Waterattractie Wakobato in Phantasialand
De waterattractie Wakobato in Phantasialand

Een andere must-see attractie in dit thema gebied is de attractie Winja’s Fear & Winja’s Force wat een leuke indoor + outdoor achtbaan is waarbij ook het schuitje waar je inzit meedraait.

Wuze Winja's Force achtbaan
Wuze Winja’s Force achtbaan

Naast deze wat wildere baan, zijn er nog tal van rustige attracties die onder begeleiding geschikt zijn voor wat jongere kinderen vanaf de 6 jaar.

* Mystery

Phantasialand Mystic River
Waterattractie Phantasialand Mystic River

Dit themagebied in ridder en kastelen stijl bevat 2 geweldige attracties.

Namelijk het mystery kasteel met een zeer hoge toren. Pas binnenin het kasteel wordt duidelijk waar de hoge toren voor is. Hierin wordt je een paar seconden nadat je plaatsgenomen hebt in de stoelen met een enorme snelheid omhoog geschoten en maak je vervolgens een vrije val van zo’n 65 meter.

De andere attractie is een wild waterbaan met stroomversnellingen waarin je met losse ronde bootjes een reis maakt. De tocht begint binnen in een ridder burchtcomplex. En vervolgt zich een weg buiten met draaikolken stoomversnellingen en watervallen. De drogers aan het einde van de attractie zijn er niet voor niks. Je kunt hier echt zeiknat in worden.


* Deep Africa

In deze Afrikaanse themawereld bevindt zich de achtbaan Black Mamba, met karretjes die gevaarlijk onder baan bungelen en met een noodgang het behoorlijk lange achtbaan parcour volgen. Is dit echt iets voor met een sterke maag en niet te bang uitgevallen. In onderstaande video een impressie hoe dit er uit ziet (al kan niets tippen aan het er echt in zitten natuurlijk).

* China Town

In dit themagebeid bevindt zich het Mad House. Voor de efteling ganger, dit lijkt een beetje op de “Villa Volta” maar dan in Chinese stijl. Niks is wat het lijkt in dit toverhuis, je kunt je zintuigen niet meer vertrouwen en weet binnen de korste keren niet meer wat boven en onder is.

Naast het Mad House bij China Town veel shows en natuurlijk ook Chinese uitgelegenheden.

* Berlijn

In Berlijn gaan we terug in de tijd naar het Berlijn begin 1900. Met veel nostalgie, een prachtige magische show, en de indrukwekende draken stuntshow.

* Klugheim

Klugheim is het nieuwe themagebied in Phantasialand. Het geheel heeft een Middeleeuwse sfeer. Vooral sensatiezoekers zullen verliefd worden op dit nieuwe stuk van het pretpark. Hier staan twee nieuwe achtbanen, de Taron en de Raik. De Raik is een familieachtbaan en heeft de snelste en langste boomerang voor heel de familie ter wereld. De Taron is de snelste multi lanceer achtbaan ter wereld. De Taron is niet alleen een gave attractie, een must do onder de achtbanen voor elke liefhebber, maar hij past ook nog eens perfect in het landschap van het mysterieuze middeleeuwse dorp Klugheim.

klugheim-phantasialandKortom een compleet familiepark erg sfeervol en attracties en shows voor jong en oud. De nadruk ligt in eerste plaats op het visuele aspect en mooie kijk attracties en shows en minder gericht op thrill seekers. Maar ook voor deze groep zijn er nog genoeg spectaculaire attracties om de adreline op peil te houden.

De entreeprijs voor het park is vrij hoog nl. 45,00 euro voor een volwassene en daarmee dus nog een stuk duurder als de efteling. Maar naar mijn mening zijn prijs wel waard.

Via de online ticketshop kun je de kaartjes op voorhand kopen. Bestelde kaartjes krijg je direct per mail en dien je vervolgens zelf uit te printen en mee te nemen naar het park. Dit is aanzienlijk goedkoper dan de kassaprijs op het park (scheelt € 18,- ! per volwassenen ticket) en je kunt de wachtrij bij de kassa overslaan.

Het park is te doen in 1 dag als je in het Oosten van het land woont en ‘s-morgen op tijd aan vertrekt.

Wil je het pretpark bezoek combineren met een overnachting dan heeft Neckermann vaak leuke aanbiedingen voor een hotel overnachting met entreekaartjes.

Wil je alleen entreekaartjes ?

Er zijn de volgende leuke acties.

Acties

Kaartjes voor Phantasialand van € 45.00 nu voor € 39.00

Phantasialand is vanaf Utrecht zo’n 240 km rijden, ofwel ruim 2:30 uur enkele reis. Een dagtrip Phantasialand is te doen, maar zeker als je met kinderen bent, of als je in het hoogseizoen tot 20:00 op het park blijft, is een hotel een stuk relaxter.

Ook Interessant

Overzicht pretparken in Duitsland
Hieronder vindt u een kaart met het overzicht van de grotere pretparken in Duitsland. Klik op de groene sterren voor adres en overige informatie. En gebruik de routeplanner onder het kaartje voor het opvragen van reisinformatie. Pretparken in Duitsland: Tip: Ook dit jaar heeft Wunderland Kalkar weer leuke aanbiedingen en arrangementen om met het hele […]lees verder...