Moviepark Germany is een park vol film en avontuur. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit park officieel “Warner Brothers Movie Park Germany” heet. Het film thema is in de attracties terug te vinden. Voor de kinderen heeft het park een apart themagebied waar de figuren van Nickelodeon rondlopen, denk aan SpongeBob, Dora en Jimmy Neutron.  Moviepark bestaat uit 5 thema gebieden met meer dan 40 grote attracties en shows.

Moviepark Sidekick<h2>Populaire attracties</h2>

Met zoveel attracties zal je je misschien afvragen waar je nou echt in moet. Het ligt er natuurlijk maar net aan waar je van houdt. Echte thrillseekers zullen vooral op zoek gaan naar de wildste attracties, zoals the high fall en MP express. Een nieuwe, in 2017 geopende, achtbaan is de Star Trek Operation. Dit is één van de heftigste achtbanen van het park, 40 meter hoog en een twisted half pipe. Je wordt afgeschoten naar voren, waarna de trein vervolgens in zijn achteruit gaat voor meer snelheid en je weer met hoge snelheid naar voren gaat om zo over de rest van de baan te racen.

Moviepark avatar airgliderMijn favoriete attractie is de van Helsing achtbaan. Bij deze binnen achtbaan duik je in de griezel wereld van vampierjager van Helsing. Een andere leuke, iets rustigere, attractie is de Bermuda Triangle. Met een bootje vaar je door een wereld overgenomen door aliens. Let op! Hij is leuk, maar je wordt nat! En wat je echt niet mag, is een attractie die voor heel de familie leuk is, de ice age 4D film. Hierin volg je de eekhoorn die zijn noot probeert te vangen door de tijd.

<h2>Andere attracties</h2>

Naast bovengenoemde attracties kent Moviepark nog veel meer attracties voor jong en oud. Thrillseekers en voor wie het wat rustiger wil. Voor iedereen is er wel iets te vinden in één van de vijf thema attracties. Het gebeurd regelmatig dat er een nieuwe attractie bijgebouwd wordt, of een oude attractie wordt vernieuwd. In 2018 is de Mysterie river aan de beurt. Deze zal in 2018 opnieuw geopend worden als Excalibur. Het is nog steeds een waterattractie, maar met een nieuw verhaal. Hieronder een lijst van alle andere attracties.

 • Crazy surfer
 • Dora’s big river adventure
 • Fairy World Spin
 • Ghost Chasers
 • The High fall
 • Jimmy neutron’s atomic flyer
 • Side kick
 • Time riders
 • The bandit
 • Avatar Air Glider
 • Back at the Barnyard Bumpers
 • The lost temple
 • Splot-o-sphere
 • Stormy Cruise
 • Blue’s Skidoo
 • Diego’s Rescue rider
 • Pier Patrol Jet ski
 • Team Umizoomi Number Tumbler
 • Pier Side Carousel
 • Rescue 112
 • Sea Swing
 • Spongebob splash bash
 • Swiper’s sweeper
 • Teenage Mutant Ninja Turtles
 • Santa Monica Wheel
 • Wonder pets Flyboat

moviepark spongebob

<h2>Shows</h2>

In het park kun je naar verschillende leuke shows. Mijn favoriet is de Crazy Cops. Deze stunt show is gebaseerd op de film Police Academy. Er wordt zowel met auto’s als motors gestunt. Deze show wordt als sinds 1991 opgevoerd. Af en toe veranderd er iets in de verhaallijn en stunts, maar het idee en thema van de show is nog steeds hetzelfde.

Je houdt je adem in bij als de auto’s over twee wielen langs de agenten rijden en de motors hun spectaculaire stunten laten zien. Deze show is niet alleen spannend, maar zit ook vol humor.

 

moviepark stuntshow

Al snel komt de vaart erin en wordt het duidelijk waarom dit een stuntshow heet, waarbij bij de laatste ontploffing de warmte ervan zelfs in het publiek te voelen is.

Het zou zonde zijn om te veel van de eigenlijke show te verklappen, daarom alleen een klein voorproefje.

Een andere show is high school superstar. In deze show neemt Brandon je mee op zijn muzikale zoektocht naar een platencontract.

Naast deze twee shows zijn er verschillende meet en greets met de Nickelodeon figuren en de cast van de Crazy cops.  De kleinsten kunnen dansen met Dora, SpongeBob, Cosmo en Wanda . In de parade kun je al je favoriete figuren bewonderen.

<h2>Griezelen</h2>

Wie van griezelen houdt, mag deze attractie zeker niet overslaan. The walking dead breakout is gebaseerd op de serie van the walking dead. Overleef jij de zombies? In deze attractie lopen acteurs rond. Toegang vanaf 16 jaar (14 jaar onder begeleiding).

moviepark-halloween-horrorOktober staat elk jaar in het teken van Halloween, ‘s-avond krijgt het park een horror make over. Met speciale attracties en shows die alleen ‘s-avond te bewonderen zijn. Niet geschikt voor de allerkleinste, maar voor iedereen die eens de Amerikaans Halloween sfeer wil proeven een echte aanrader.

* Route informatie

Het adres van het park is:

Movie Park Germany GmbH
Warner Allee 1
46244 Bottrop-Kirchhellen

Op 10 minuten afstand van het park (met de auto) ligt het grote overdekte winkelcentrum Centro (wellicht handig voor een hapje op de terugweg) .

Met de auto ligt het park op ongeveer een uur rijden van Arnhem en vanaf Venlo is het 3 kwartier rijden.

De entreeprijs van het park bedraagt in 2014 voor Volwassen € 35,00, via de online ticketshop kun je de kaartjes op voorhand kopen. Bestelde kaartjes krijg je direct per mail en dien je vervolgens zelf uit te printen en mee te nemen naar het park. Dit is aanzienlijk goedkoper dan de kassaprijs op het park (€ 6,- per volwassenen ticket) en je kunt de wachtrij bij de kassa overslaan.

Verder zijn er diverse reisorganisaties die busreizen organiseren naar Movie Park.
Voor een busreis naar Moviepark met toegangskaartje betaal je maar 6 euro meer dan alleen een kaartje aan de kassa. En maakt het park gemakkelijk bereikbaar als je geen auto tot je beschikking hebt of onderweg liever een goed boek leest.

Kortom Moviepark Duitsland een leuk en gevarieerd park voor jong en oud voor acties en mooie shows en houd je ook nog van speelfilms dan is het al helemaal een must om dit park een keer gezien te hebben.

Wil je een hotelovernachting in de buurt van Moviepark met entreekaartjes? Kijk dan naar de aanbiedingen van Peter Langhout reizen of naar de aanbieding van zoweg

Aanbieding Tickets Moviepark

 

 

 

 

 

Ook Interessant

Fort Fun Abenteuerland Park
Fort Fun Abenteuerland ParkDit Duitse Park is een fraai thema park met daarin de 12 Europese landen uitgebeeld. Elk land heeft ritten die naar het land vernoemd zijn samen met regionale lekkernijen. Ook bieden sommige thema landen ook hun culturele shows. Ondanks het park geen hoge en super snelle achtbanen biedt, word dit gecompenseerd met enorm aanbod van […]lees verder...
Holiday Park
Holiday ParkHet pretpark Holiday Park is een groot park dat ligt in de plaats Hassloch (vlakbij Mannheim / Heidelberg) en is vanuit Venlo zo’n 3 uur rijden. En dus vanuit Nederland voor veel mensen nog te doen als dagtrip. Het park is sinds vorig jaar onderdeel van Studio 100, bekend van diverse TV programma’s en de […]lees verder...
Overzicht pretparken in Duitsland
Overzicht pretparken in DuitslandHieronder vindt u een kaart met het overzicht van de grotere pretparken in Duitsland. Klik op de groene sterren voor adres en overige informatie. En gebruik de routeplanner onder het kaartje voor het opvragen van reisinformatie. Pretparken in Duitsland: Tip: Ook dit jaar heeft Wunderland Kalkar weer leuke aanbiedingen en arrangementen om met het hele […]lees verder...