Legoland Oberhausen is een pretpark vol bouwstenen. Overal waar je komt staan bakken met legoblokken waar zowel kinderen als volwassenen kunnen bouwen. Maar is dit alles wat dit binnen pretpark te bieden heeft? Natuurlijk niet, er is nog veel meer. Er zijn ruimte met maquettes. Aan het begin is er een maquette van een dorp, kermis en voetbal stadion, wat verderop zijn decors van Star Wars nagebouwd.
legoland oberhausen
In tegenstelling tot zijn grote broer in Denemarken is Legoland Obehausen geheel overdekt. Als je binnenkomt krijg je als eerste een demonstratie over hoe de legoblokken gemaakt worden. Hierna kom je bij de eerste attractie. Met een karretje ga je langs trollen, draken en andere monsters die de prinses gevangen houden. Je probeert met een laserpistool de vijanden te schieten. Wie heeft de hoogste score aan het einde?

De andere grote attractie is Harry Potter. Trappend draai je rondje en ga je omhoog en omlaag. Ben je moe en wil je even uitrusten? Dat kan prima in de 4d bioscoop waar de hele dag door verschillende films gedraaid worden.

Met lego kun je auto’s bouwen en deze op verschillende banen uitproberen. Je kunt ook wedstrijdjes tegen elkaar houden, om te zien wie de snelste wagen gemaakt heeft. Behalve zelf iets verzinnen, kan je een workshop volgen. Tijdens deze workshop wordt voorgedaan hoe je iets, bijvoorbeeld een vliegtuig, kan maken met lego. Ook voor wie geen Duits kan, is dit doordat er tijdens de uitleg ook gebouwd wordt, goed te volgen.
legoland Oberhausen
Er is een speel/klimhoek voor de jongste kinderen. Naast deze hoek is er voor de oudere kinderen een groter klimtoestel.

In Legoland Oberhausen is een cafetaria, maar je kunt ook voordat je naar huis gaat naar de Coca cola oasis. Deze is tegenover legoland in het winkelcentrum. De Coca Cola oasis is omringd door verschillende eetstandje waar je friet, chinees, pizza, broodjes enz kunt halen. In het midden van de ruimte staan tafels. Ideaal om een dagje Legoland mee af te sluiten.

Ook Interessant

Legoland Duitsland
Legoland DuitslandHoewel de meeste mensen bij Legoland aan Denemarken denken is er ook in Duitsland een legoland park. Er zijn er zelfs 3 ! Namelijk een groot pretpark met voornamelijk buitenattracties dat zich in Günzberg bevindt en vergelijkbaar is met het park in Denemarken. En 2 Legoland Discovery centrums. Een Legoland Discovery centrum is een soort […]lees verder...
Heide park resort
Heide park resortHeide park resort is een pretpark met hotel en vakantiepark in de Duitse plaats Soltau. Met zijn 850.000m², vier themagebieden en veertig attracties is dit één van de grootste pretparken van Duitsland. Het park ligt op ongeveer vier uur rijden vanuit Eindhoven. Het Heide-Park is een van de grootste parken in Duitsland. Het Heide Park […]lees verder...
Overzicht pretparken in Duitsland
Overzicht pretparken in DuitslandHieronder vindt u een kaart met het overzicht van de grotere pretparken in Duitsland. Klik op de groene sterren voor adres en overige informatie. En gebruik de routeplanner onder het kaartje voor het opvragen van reisinformatie. Pretparken in Duitsland: Tip: Ook dit jaar heeft Wunderland Kalkar weer leuke aanbiedingen en arrangementen om met het hele […]lees verder...