Hoewel de meeste mensen bij Legoland aan Denemarken denken is er ook in Duitsland een legoland park.

Er zijn er zelfs 3 ! Namelijk een groot pretpark met voornamelijk buitenattracties dat zich in Günzberg bevindt en vergelijkbaar is met het park in Denemarken.

En 2 Legoland Discovery centrums. Een Legoland Discovery centrum is een soort binnenspeeltuin met kleine attracties eveneens geheel in legostijl, deze bevinden zich in Oberhausen en Berlijn.

Het Legopark Oberhausen bevindt zich in het bekende winkelcetrum Oberhausen en is wat betreft afstand goed te doen als dagjestrip. Voor dit park hebben we ook een leuke actie geselecteerd.

Acties

Helaas is er momenteel geen speciale actie beschikbaar.


Het grote Legoland pretpark in het Beierse Gunzburg is het hoofdpark van Duitsland.
Dit park is opgedeeld in 8 themagebieden met ruim 40-grote attracties waaronder 3 achtbanen. De rode draad in alle gebieden blijft natuurlijk dat alles in legostijl is opgezet. In juni 2011 wordt er nog een nieuw themagebied geopend namelijk Star Wars.

Legoland Starwars

Naast attracties waar je in kunt zitten en shows (wat we in elk groot pretpark vinden) is er in Legoland ook veel ruimte voor creativiteit en wordt er de mogelijkheid geboden om zelf je iegen lego bouwwerken te maken.

Ook wordt er in dit park aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen op legogebied en is er een rondleiding in de legoland fabriek.

Maar het leukste in Legoland is volgens mij het mini-land. Dit kun je eigenlijk vergelijken met madurodam, bekende gebouwen en plaatsen uit alle delen van de wereld in het klein maar dan zeer gedetailieerd opgebouwd in legostenen.

Het legoland pretpark is te ver weg om vanuit Nederland als dagjestrip te bezoeken maar op een steenworp afstand is er een leuke camping die niet al te duur is.

Ook Interessant

LEGOLAND Oberhausen
LEGOLAND OberhausenLegoland Oberhausen is een pretpark vol bouwstenen. Overal waar je komt staan bakken met legoblokken waar zowel kinderen als volwassenen kunnen bouwen. Maar is dit alles wat dit binnen pretpark te bieden heeft? Natuurlijk niet, er is nog veel meer. Er zijn ruimte met maquettes. Aan het begin is er een maquette van een dorp, […]lees verder...
Pretpark en dierentuin in Klotten/Cochem
Achtbaan in park Klotten vlakbij Cochem in DuitslandMidden in het toeristische Moezelgebied bevindt zich in het plaatsje Klotten een leuk middengroot park. Wat een combinatie is tussen een pretpark samen met een dierentuin. De plaats Klotten ligt vlak bij Cochem in Duitsland. De entreeprijzen van de park zijn relatief goedkoop te noemen, vrijwel alle attracties zijn in de buitenlucht dus goed weer […]lees verder...
Overzicht pretparken in Duitsland
Overzicht pretparken in DuitslandHieronder vindt u een kaart met het overzicht van de grotere pretparken in Duitsland. Klik op de groene sterren voor adres en overige informatie. En gebruik de routeplanner onder het kaartje voor het opvragen van reisinformatie. Pretparken in Duitsland: Tip: Ook dit jaar heeft Wunderland Kalkar weer leuke aanbiedingen en arrangementen om met het hele […]lees verder...