Het pretpark Holiday Park is een groot park dat ligt in de plaats Hassloch (vlakbij Mannheim / Heidelberg) en is vanuit Venlo zo’n 3 uur rijden. En dus vanuit Nederland voor veel mensen nog te doen als dagtrip.

Het park is sinds vorig jaar onderdeel van Studio 100, bekend van diverse TV programma’s en de Plopsaland parken. In tegenstelling tot de Plopsaland parken bevinden in het Holiday pretpark de meeste attracties zich in de buitenlucht.

Veel attracties zijn voor kinderen maar er zijn ook een aantal zeer spectaculaire attracties voor volwassenen.

Het kroonjuweel van het park is de spectaculaire achtbaan “Bigfoot Expedition Geforce” en heeft meerdere keren de prijs voor beste achtbaan van Europa gewonnen.

De cijfers liegen er niet om, deze achtbaan heeft een topsnelheid van 120km en tijdens een afdeling wordt een hoek van 82 graden bereikt, ofwel bijna loodrecht naar beneden. Enfin, zie het filmpje:

Andere attracties die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken zijn verder nog:

– Lighthouse Tower:

Een zweefmolen, maar dan een die 80 meter hoog gaat. Geniet van het mooie uitzicht, mits je geen hoogetvrees hebt.

Holiday Park Lighthouse Tower

– Teuffelfasser

Een mooie wild waterbaan.

– Superwiebel

Het kleinere broertje van Geforce, met een topsnelheid van 80 km/u en een leuke kurketrekker. Ideaal als het even te druk is bij de Geforce, of voor tussendoor als je middaglunch nog even moet zakken.

– Burg Falkenstein

Door het donkere ridderkasteel waar dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen voert deze dark ride.

Maar naast deze spectaculaire attracties voor volwassenen zijn er ook zeer veel kleinere attracties voor kinderen in het Holly Kinderland deel van het park.

Holiday Park Holly Kinderland
Kinderattracties in Holiday Park

Tip: Je kunt kaartjes Holiday Park vooraf op de website online te bestellen en thuis te printen, de online prijzen zijn hetzelfde als bij de kassa maar je hoeft niet in de rij te staan en je zit dus als eerste in de Geforce ;).

Naast de reguliere dagkaarten biedt Holiday Park ook nog een z.g.n. namiddagskaartje aan voor de prijs van 12 euro, geldig vanaf 2 uur voor sluitingstijd tot sluitingstijd. Dus als je een druk vakantieprogramma hebt of alleen de Expedition Geforce wil gaan doen is dit ook nog mogelijk.

Ook Interessant

Fort Fun Abenteuerland Park
Fort Fun Abenteuerland ParkDit Duitse Park is een fraai thema park met daarin de 12 Europese landen uitgebeeld. Elk land heeft ritten die naar het land vernoemd zijn samen met regionale lekkernijen. Ook bieden sommige thema landen ook hun culturele shows. Ondanks het park geen hoge en super snelle achtbanen biedt, word dit gecompenseerd met enorm aanbod van […]lees verder...
Wunderland Kalkar en Kernies Wunderland
Wunderland Kalkar en Kernies Wunderlandlees verder...
Overzicht pretparken in Duitsland
Overzicht pretparken in DuitslandHieronder vindt u een kaart met het overzicht van de grotere pretparken in Duitsland. Klik op de groene sterren voor adres en overige informatie. En gebruik de routeplanner onder het kaartje voor het opvragen van reisinformatie. Pretparken in Duitsland: Tip: Ook dit jaar heeft Wunderland Kalkar weer leuke aanbiedingen en arrangementen om met het hele […]lees verder...