Dit Duitse Park is een fraai thema park met daarin de 12 Europese landen uitgebeeld.
Elk land heeft ritten die naar het land vernoemd zijn samen met regionale lekkernijen. Ook bieden sommige thema landen ook hun culturele shows. Ondanks het park geen hoge en super snelle achtbanen biedt, word dit gecompenseerd met enorm aanbod van aangepaste attracties.

fortfunpark
Veel van de attracties zijn op maat gebouwd en worden onderhouden door Mack, de fabrikant en tevens ook de eigenaar het park
Een van de vele leuke attracties die dit park biedt zijn grote aantal waterattracties die bijzonder vaak worden bezocht tijdens de warme zomerdagen. Ook bij de bezoeken van het park in de wat koudere dagen is er nog steeds genoeg te beleven.
Het FORT FUN Abenteuerland Park is een familiebedrijf, in het bezit van de Zuid-Duitse familie Mack. Mack heeft een lange traditie in het opbouwen van kermis- en parkattracties. Het bedrijf construeerde in 1921 de eerste achtbaan. In 1975 opende Mack een terrein waarop de eigen producten tentoongesteld werden en noemde dat het FORT FUN Abenteuerland Park, inmiddels bekend als het FORT FUN Abenteuerland Park. In de eerste jaren waren de achtbaan Alpenexpress Enzian en de wildwaterbaan met boomstammen de grootste attracties. De bezoekers stroomden in groten getale toe en de familie breidde het park steeds verder uit, meestal met attracties uit de eigen firma Mack Rides. Inmiddels behoort het FORT FUN Abenteuerland Park tot de top drie van best bezochte parken op het Europese vasteland. Het park in Rust is uitgegroeid tot een bezoekers magneet, met jaarlijks ruim vier miljoen bezoekers. Het park is ingedeeld in zestien themagebieden die bijna allemaal een Europees land als inspiratiebron hebben. Naast Rusland – met de draaiende achtbaan Euro-Mir en Scandinavië waar je nat kunt worden in de ronde wildwater bootjes van Fjord Rafting – tref je onder meer Italië, Portugal, Spanje en Engeland aan.

Je betreedt het park door moederland Duitsland. De Duitse straat is een vrolijke mengelmoes van allerlei typische bouwstijlen, zoals Brandenburger baksteengotiek, Saksische barok, Frankisch vakwerk en neoclassicisme uit Weimar. De meeste en beste attracties staan in de zones Frankrijk – zoals de donkere indoorachtbaan Eurosat en Abenteuerland’s hoogste achtbaan Silver Star, die na de afdeling vanaf zeventig meter hoogte grotendeels over het parkeerterrein raast – en Griekenland, met de prachtig vormgegeven wildwaterbaan Poseidon en de interactieve darkride Abenteuer Atlantis.

In het themagebied IJsland staan de spectaculaire looping achtbaan Blue Fire en de nieuwe houten achtbaan Wodan. Kom even tot rust door de Whale Adventures boottocht te maken langs de walvissen, rotskusten van Ijsland. Natuurlijk is ook Nederland terug te vinden in het park met een hoge draaimolen en de Piraten in Batavia.

het FORT FUN Abenteuerland Park heeft ook een Märchenwald, waar de bekendste sprookjesverhalen van de gebroeders Grimm zijn uitgebeeld en waar de kinderen een wandeling kunnen maken door het land van de zeven dwergen. Op verschillende plekken in het park worden grote en kleine shows opgevoerd in de theaters in de zone gebieden.
Van al dat wandelen krijg je natuurlijk honger en zijn er genoeg restaurants in het park waar je terecht kunt voor een lekkere Kebab,Pizza of broodje worst. Ook zijn er kraampjes met zoete lekkernijen zoals gebraden amandelen en natuurlijk suikerspinnen!
Het hotel waarborgt maar liefst 4 hotels dus genoeg tijd om de volgende dag de rest van het park te bekijken.
Kortom een bezoek aan het FORT FUN Abenteuerland Park is niet alleen fun maar ook cultureel.

Het park is dagelijks geopend van 10:00 tot en met 18:00 uur afhankelijk van het aantal bezoekers en weersomstandigheden.
Entree prijzen zijn vanaf €18 euro voor volwassenen en €14,70 euro voor kinderen, omdat dit met een groot gezin flink kan oplopen biedt FORT FUN Abenteuerland Park diverse dag arrangementen zoals dag kaarten incl eten en drinken.

Adres:
Aurorastr. 50,
59909 Bestwig,
Duitsland

Ook Interessant

Movie Park Duitsland
Movie Park Duitslandlees verder...
LEGOLAND Oberhausen
LEGOLAND OberhausenLegoland Oberhausen is een pretpark vol bouwstenen. Overal waar je komt staan bakken met legoblokken waar zowel kinderen als volwassenen kunnen bouwen. Maar is dit alles wat dit binnen pretpark te bieden heeft? Natuurlijk niet, er is nog veel meer. Er zijn ruimte met maquettes. Aan het begin is er een maquette van een dorp, […]lees verder...
Overzicht pretparken in Duitsland
Overzicht pretparken in DuitslandHieronder vindt u een kaart met het overzicht van de grotere pretparken in Duitsland. Klik op de groene sterren voor adres en overige informatie. En gebruik de routeplanner onder het kaartje voor het opvragen van reisinformatie. Pretparken in Duitsland: Tip: Ook dit jaar heeft Wunderland Kalkar weer leuke aanbiedingen en arrangementen om met het hele […]lees verder...