Het Europa-Park is onder de Nederlanders vaak minder bekend als Moviepark en Fantasialand. Toch is dit onterecht want dit is het grootste pretpark van Duitsland en staat het in de top 3 van drukst bezocht parken van Europa. De oppervlakte van het park is bijna anderhalf keer de oppervlakte van Disney World Parijs.

Met maar liefst 13 themagebieden waarvan er 11 een land uitbeelden, de vele shows en ruim 100 attracties is het park te groot om in 1 dag te behapen.

Om indruk te geven van het pretpark zullen we deze themagebieden kort beschrijven:

* Kinderwereld (Welt der Kinder):

Het speciale kinder themagebied is geheel in de Vikingenstijl gebouwd. Met o.a. een heel grote speeltuin met Vikingschip en waterkanon. Een 9 meter hoge uitkijktoren waarin je jezelf kunt omhoogtrekken. Een doolhof en Dino draaimolen. En kleine Vikingbootjes waarin je een tocht kunt maken.

* Avonturenland

Dit is een wat rustiger deel van het park waar je in de African Queen boot een tocht over het water kunt maken. Ook is er een speciale waterspeeltuin.

Maar ook is er een sprookjes straat en een elfenland.

* Griekenland

Voor de actieliefhebbers/thrill seekers is er in themawereld Griekenland een zeer grote waterachtbaan genaamd Poseidon, waarin je met enorme vaart een verkoelende duik maakt.

Waterachtbaan poseidon in Europa Park

Een andere attractie die je niet mag missen en geschikt is voor de hele familie is het Atlantis avontuur. Welke een dark ride is door de onderwater wereld Atlantis, waar je met pistool vervolgens punten probeerd te schieten.

* Duitsland

In dit themagebied zijn belangrijke gebouwen uit de Duits geschiedenis nagebouwd. Je vindt hier o.a. De Brandenburg baksteengotiek, een oud Duits kasteelpark en de “Altdeutschen Jahrmarkt”.

Ook is ier n het station “Alexanderplatz” een opstapplaats voor de park trein die je naar Spanje en Griekenland kan brengen.

* Spanje

Het hoogtepunt van dit land is de Arena waarin een spectaculaire stuntshow met zwaardgevechten gegeven wordt. Ook zijn er restaurants met typische Spaanse gerechten.

* Rusland

Het Russische ruimtestation MIR is hier te bewonderen. Tevens is in ruimtestijl een achtbaan gebouwd welke een snelheid van 80 km/u haalt.

Achtbaan Mir in pretpark Europ Park
Europa Park achtbaan Mir

* Italie

In Italie vinden we o.a. een spookhuis genaamd Geisterschloß, een dark ride genaamd Piccolo Mondo. En ook zijn er tal van restaurantjes waar je o.a. Italiaanse pizza’s kunt eten.

* Frankrijk

In Frank vinden we de attractie Eurosat hetgeen bestaat uit een enorm grote bol met daarin een indoor achtbaan rond het thema ruimtereizen. De attractie lijkt enigzins op de attractie Space Ship Earth in Disney Epcot Florida.

Indoor achtbaan Eurosat
Europa Park Indoor Achtbaan Eurosat

Daarnaast vinden we hier ook de hoogste achtbaan van Europa (50% hoger dan de Golliath in Six Flags) met als naam de Silver Star. Enfin kijk zelf maar …

* Scandinavie

In Scandinavie vinden we o.a. een wildwaterbaan welke te vergelijken is met de bekende Piranha van de Efteling.

Verder zijn er nog de thema landen Portugal, Nederland, Zwitserland, Engeland, Oostenrijk, Ijsland.

Zoals gezegd, een leuk en zeer groot park waar je eigenlijk meer dan 1 dag voor uit moet trekken. Zeker ook omdat de afstand behoorlijk is, maar naar mijn mening meer dan de moeite waard.

De reisorganisatie Neckermann heeft vaak leuke aanbiedingen voor een hotel overnachting met entreekaartjes van Europark.

Ook reisorganisatie Peter Langhout reizen heeft verschillende interessante aanbieding voor een hotelovernachting met entreekaartje van Europapark

Reisafstand

Helaas ligt Europa park niet naast de deur. Vanuit Utrecht is het zes uur rijden. Je kunt natuurlijk in de ochtend heel vroeg vertrekken en het voor lief nemen dat het in de avond laat zal worden. Zeker als het druk is onderweg of omleidingen door werkzaamheden doe je er nog langer over en zal je minder tijd overhouden in het park zelf. Zonde voor zo’n groot mooi park. Mede door de afstand zal je hier niet zo vaak komen en wil je alle tijd die je hebt goed besteden.

Een andere optie is een overnachting in de buurt van het Europa park. Op deze manier hou je meer tijd over om in het pretpark door te brengen. Bovendien ga je een stuk relaxter er naar toe. Bekijk alvast het aanbod hotels vlakbij Europa park.

Wil je alleen entreekaartjes ?

Er zijn de volgende leuke acties.

Acties

Kaartjes voor Europa-Park van € 44.50 nu voor € 44.50

Ook Interessant

Holiday Park
Het pretpark Holiday Park is een groot park dat ligt in de plaats Hassloch (vlakbij Mannheim / Heidelberg) en is vanuit Venlo zo’n 3 uur rijden. En dus vanuit Nederland voor veel mensen nog te doen als dagtrip. Het park is sinds vorig jaar onderdeel van Studio 100, bekend van diverse TV programma’s en de […]lees verder...
Overzicht pretparken in Duitsland
Hieronder vindt u een kaart met het overzicht van de grotere pretparken in Duitsland. Klik op de groene sterren voor adres en overige informatie. En gebruik de routeplanner onder het kaartje voor het opvragen van reisinformatie. Pretparken in Duitsland: Tip: Ook dit jaar heeft Wunderland Kalkar weer leuke aanbiedingen en arrangementen om met het hele […]lees verder...