2015 is een bijzonder jaar voor Europapark. Dit populaire en tevens één van de grootste pretparken van Duitsland bestaat dit jaar 40 jaar en dat kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Verassingen

Er wordt hard gewerkt aan een feestprogramma vol verassingen voor het seizoen 2015 van 28 maart tot 8 november. Een aantal van deze verassingen heeft Europark bekend gemaakt, maar er zijn nog meer verassingen die tot nu geheim zijn en later in het seizoen onthuld worden.

11 juli zal er een groot verjaardagsfeest gehouden worden met een openingstijd tot middernacht. Er zal een nieuwe parade rijden door de straten van Europapark en de bioscoop krijgt een nieuwe 4d film met in de hoofdrol Euromaus.

Een aantal attractie krijgen voor deze feestelijke gelegenheid een make-over.

Een nieuwe luxe voor de bezoekers zal de loopband zijn die hen van de parkeerplaats naar het park brengt.

Golfclub

Veel bezoekers komen naar het park voor de attracties. Gezinnen gaan op zoek naar de familieattracties en de daredevils zullen naar de attracties zoek die hun een adrenalinekick geven. Golfliefhebbers zijn meer dan welkom bij Europapark om de nieuwe golfclub met verschillende arrangementen uit te proberen.

Boerentrekker spectakel in Wunderland Kalkar (vlak over de grens bij Nijmegen).

Op zaterdag 22 september en zondag 23 september 2012 vindt op het pretpark Wunderland Kalkar een groot boerentrekker festival plaats.

Het boerentrekker festival wordt opgevolgd door de “Rommelcross”, wat zoiets is als de Nederlandse zwarte cross, waar naast trekker allerlei zelfgemaakte voertuigen en een “fun” race kunnen rijden.

Meer informatie en laatste nieuws is te vinden op www.wunderlandkalkar.eu/nl/evenement/78/boeren-treck-spektakel

In het nieuwe pretpark seizoen wordt dit jaar in Moviepark veel aandacht aan shows en entertainment besteed.

In de Roxy-bioscoop draait de nieuwe 4D film Ice Age – The 4D Experience,

En er is een nieuwe Van Helsing Show genaamd Shadows Of Darkness.

In deze stuntshow (locatie Studio 7) staat de vampierjager Van Helsing centraal. De show zit vol met heftige stunts en uitgekiende pyro-effecten en heeft een eigen soundtrack.

Ook zijn er twee nieuwe zang- en dansshows dit seizoen.

Op NY Plaza gaat je Back to the Movies is een spannende reis door de filmgeschiedenis. In de stijl van de film “Back to the Future” worden de grote filmmelodieën opgevoerd.

In de Warsteiner Saloon gaat de betoverende Sany op zoek naar haar helden uit het Wilde Westen. Met opwindende dansoptredens en live pop-country-songs staan de jongens en meisjes van de WESTERN LIGHTNING garant voor een geweldige show. En de showeffecten zullen je verrassen.

Voor onze kleine gasten is de Character Show opnieuw samengesteld. Onze Nick-sterren worden daarbij gelijk geholpen door twee nieuwe vrienden: Fanboy en ChumChum.

Dit beloofd dus heel wat entertainment in het nieuwe pretparken seizoen 2012 in Moviepark Germany.

De nieuwste aanwinst waarmee Europapark het seizoen opent is een grote houten achtbaan genaamd Wodan.

De achtbaan is vanaf 31 maart 2012 in Europapark te bewonderen. En Europapark heeft een leuke promotiefilm voor deze attractie gemaakt. Dus kijk hieronder zelf of deze attractie onze Nederlandse trots Joris en de Draak in de Efteling kan verslaan.

Ziet er veelbelovend uit toch ?

Geruchten gaan dat in Phantasialand in het “western city” gebied er momenteel flink gebouwd wordt.

De oude attracties als de Casa Magnetica, wildwaterbaan, Little Joe’s restaurant en worden momenteel gesloopt.

Nog niet helemaal duidelijk wat hiervoor in de plaats gaat komen, maar de geruchten gaan dat dit een spectaculaire achtbaan gaat worden.

De Casa Magnetica show gaat echter niet verloren maar het ziet er naar uit dat deze verhuist naar het Nederlandse pretpark Hellendoorn.

Het Halloween horror feest 2011 komt eraan in Moviepark Duitsland.

Elk jaar vindt er in oktober in het Moviepark het horror feest plaats.

Moviepark Halloween horror feestOverdag is het pretpark net als normaal open en geschikt voor jonge kinderen.

‘S-avonds als het donker wordt krijgt het park een makeover in horror stijl en worden een aantal nieuwe attracties toegevoegd

Zo was er een aantal jaar geleden een groot spookhuis waar je in kleine groepjes doorheen mocht lopen en aan het schrikken gebracht werd door Freddy Kruger en andere spookachtigen verschijninge.
Maar het meeste indruk in dit spookhuis maakte een ruimte die ik even “de slagerij” noem, levensechte poppen hingen hier aan vleeshaken en sommigen in plastic zakken.
En ze hingen zo dicht op elkaar dat je tussendoor moest slalomen en aan de kant duwen om weer in de volgende ruimte te komen, erg crypy 😉

Als het spookhuis er dit jaar weer is dan is dit zeker een aanrader !

Het horror feest is van 6-10 t/m 5-11-2001 op elke donderdag, vrijdag en zaterdag. Het park is dan tot 22 uur geopend en is in de entreeprijs inbegrepen.

Er is momenteel een aanbieding waarmee je in de maand oktober 2011, je kaartjes online kunt bestellen met een korting van 6 euro op de normale prijs aan de kassa. En je hoeft niet meer in de rij bij de kassa te staan. Zie onderstaande (affiliate) banner.

online adverteren www.m4n.nl

Mallorca disco party in pretpark Wunderland KalkarVoor degenen die de sfeer van de befaamde Duitse strantenten de Ballerman in Mallarco willen proeven, maar dan wat dichterbij is er in Wunderland Kalkar op 3 september ‘s-avonds een Mallorca Party.

De bekende Duitse artiest “Mickie Krause” bekend van o.a. “Reiss die Hutte ab”, “Finger im Pro – Mexiko” geeft tijdens deze avond een optreden samen met de feestbeesten “Krumel” en “Wuste Wusten Sohne”.

Dus voor de liefhebbers van Duitse vakantiemuziek, het eventement is op 3 september 2011, aanvang is 20:00 (tot 2:00), prijs is 22,50 euro en dit is inclusief hapjes en drankjes.

Europapark heeft bekend gemaakt dat in het themagebied Ijsland (vlakbij Whale Adventure) de eerste houten achtbaan van het park gebouwd gaat worden.

De afmetingen van deze achtbaan zijn enorm, zo is deze achtbaan maar liefst ruim 1 km lang, 35m hoog en haalt deze een topsnelheid van ruim 100 km/u, hetgeen voor een houten achtbaan zeer indrukwekkende cijfers zijn.

Naast het maken van een spectaculaire attractie is bij de attractie nagedacht over het milieu, zo komen de bomen uit Duitse bossen die onder beheer staan van de duurzame bosbouw. Maar liefst 25 timmermannen zijn ingehuurd om een vol jaar aan deze attractie te werken.

De attractie zal naar verwachting in de loop van 2012 klaar zijn, en is geschikt voor mensen groter dan 1.20m en in goede gezondheid aangezien de G krachten kunnen oplopen tot 3,5G.

Het Duitse pretpark Europapark is dit jaar druk bezig met het opknappen van het park en het bouwen van nieuwe attracties.

Zo is het sprookjes bos flink onder handen genomen en opgeknap, is er in themagebied Holland een nieuwe attractie (Chocoland) gebouwd en is er in themagebied Italie met 2 attracties uitgebreid.

En deze nieuwe vierde attractie “Volo da Vinci” is zekers ook veelbelovend. Geinspireerd door de uitvinder Leonarda da Vinci. Een van zijn plannen was het maken van een vliegmachine. Het is hem echter helaas nooit gelukt om met de ontworpen constructie die zeer veel lijkt op de hedendaagse helicopter destijds echt te vliegen.

In attractiepark Europa park lukt dit echter wel, en kunnen jong en uit met zijn vieren plaatsnemen in deze gondels en op een hoogte van zo’n 300 meter over het sprookjespark vliegen.

Midden tijdens de uitvoering van de stuntshow is een Duitse stuntvrouw ernstig gewond geraakt toen ze als onderdeel van de show van het ene naar het andere gebouw moest tokkelen.

Ze is direct via een helicopter naar het ziekenhuis gebracht, ze heeft botbreuken aan beide armen maar naar omstandigheden maar maakt het nu naar omstandigheden goed.

De stuntshow zal in elk geval dit weekend en maandag 18 juli voor het publiek gesloten blijven.