Het park met als officiele volledige naam “Warner Brothers Movie Park Germany” heeft als thema films en cartoons en bestaat uit 5 thema gebieden met meer dan 40 grote attracties en shows.

Movie Park Duitsland bestaat dit jaar 15 jaar en viert haar jubileum. Dit jaar wordt daarom een spectaculair feestjaar in het park met extra shows. Waarover je meer informatie kunt vinden op de Nieuws pagina.

En er opent dit jaar een nieuwe spectaculaire attractie de indoor-achtbaan Van Helsing Factory in het voormalige Gremlin theater. Ook biedt het park dit jaar extra entertainment en zullen er wederom in oktober ‘s-avonds de speciale Halloween feesten gehouden worden.

Er zijn veel shows en spectaculaire attracties voor volwassenen maar ook aan de allerkleinste is gedacht met de themawereld Nickland waar voor kinderen (met minimum lengte van 90 cm) er tal van leuke attracties zijn met Nickelodeon figuren als Sponge Bob, Dora en Jimmy Neutron.

* Populaire attracties

Het park bestaat uit 5 themagebieden, waaronder de Hollywood street set met als hoogtepunten kijkattracties als de Reis naar Mars, Bermuda Driehoek (reis met bootjes waar je ruimtewezens tegen komt) en de Shrek 4D film.

Nickland met attracties voor de kinder. Themawerelrd Streets of New York en The Old West hebben veel attracties voor de echte thrill seekers als de MP Express (achtbaan waar je onder de baan hangt) en de NYC Transformer wat een mooie naam is voor en schudbak waarin je alle kanten opdraait :).

Verder is er nog de Santa Monica pier met voor ieder wat wils, blus een brand, ga lekker jetskien of bekijk het hele park in de enorme Santa Monica Wheel.

Overzicht Santa Monica pier Movie Park Duitsland
Santa Monica pier Movie Park Germany

Verder er nog de Mystic River die je echt niet mag missen, en een leuk Shrek avontuur.

Naast leuke attraties zijn er veel leuke shows met als mijn favoriet de Police Accademy stunt show welke is gebasseerd op de gelijknamige film. En is wordt al vanaf 1991 opgevoerd maar is nog steeds misschien wel de beste pretpark show in Europa.

Met humor, interactie met het publiek en spectaculiere stunts. Nog voor de echte show is begonnen wekt de ongeduldige commissaris van de police accademy op op de lachspieren als hij op soortgelijke wijze als in de film met zijn fluitje het aankomend publiek naar de juiste zitplaats probeerd te lootsen.

In het begin van de voorstellingen worden vrijwilligers uit het publiek gevragen en kan de voorstelling die begint met een slapstick en toneelspel vol humor beginnen.

Maar al snel komt de vaart erin en wordt het duidelijk waarom dit een stuntshow heet, waarbij bij de laatste ontploffing de warmte ervan zelfs in het publiek te voelen is.

Het zou zonde zijn om te veel van de eigenlijke show te verklappen, daarom hier alleen heel klein voorproefje van het entertainment vooraf aan de show.

Naast de eerder genoemde attracties zijn er verder nog:

* Avatar Air Glider – Grote zweefmolen

* Blue Skidoo – kinder attractie

* De Bandit – houten achtbaan

* Ghost Chasers – achtbaan

* Jimmy Neutrons Flyer – achtbaan

* Dora Big River Adventure – kinder Waterachtbaan

* Diego Rescue Rider – soort draaimolen attractie

* Mystic River – water achtbaan

* Side Kick – grote schommelende draaischijf attractie

* High Fall – Vrije val attractie

* Adventure Express – Monorail

* Botsauto’s

* Danny Phantom Ghost Zone – Spook karretjes

* Het Hollywood filmmuseum – “heb ik helaas gemist dus kan er niets over vertellen”

* Ice Age – water attractie

* Splat-o-sphere – zweefmolen

* Sponge Bob Splash – water attractie

* Time Riders – Simulatie show met John Cleese

* Teenage Robot Roundabout – kinderattractie

* X-Men Revenge – show

Oktober staat elk jaar in het teken van Halloween, ‘s-avond krijgt het park een horror make over. Met speciale attracties en shows die alleen ‘s-avond te bewonderen zijn. Niet geschikt voor de allerkleinste, maar voor iedereen die eens de Amerikaans Halloween sfeer wil proeven een echte aanrader.

* Route informatie

Het adres van het park is:

Movie Park Germany GmbH
Warner Allee 1
46244 Bottrop-Kirchhellen

Op 10 minuten afstand van het park (met de auto) ligt het grote overdekte winkelcentrum Centro (wellicht handig voor een hapje op de terugweg) .

Met de auto ligt het park op ongeveer een uur rijden van Arnhem en vanaf Venlo is het 3 kwartier rijden.

De entreeprijs van het park bedraagt is tevens gelukkig zijn er vaak online acties waarbij je flink kunt besparen op de toegangsprijs.

Acties

Kaartjes voor Movie Park Germany van € 37.00 nu voor € 30.00

De bestelde tickets krijgt u per mail toegestuurd, deze dient u zelf uit te printen en mee te nemen. Naast de besparing op de toegangsprijs van het Moviepark bespaart u ook tijd op de wachtrij bij de kassa en kunt u direct naar de attracties.

Verder zijn er diverse reisorganisaties die busreizen organiseren naar Movie Park.
Voor een busreis naar Moviepark met toegangskaartje betaal je maar 6 euro meer dan alleen een kaartje aan de kassa. En maakt het park gemakkelijk bereikbaar als je geen auto tot je beschikking hebt of onderweg liever een goed boek leest.

Kortom Moviepark Duitsland een leuk en gevarieerd park voor jong en oud voor acties en mooie shows en houd je ook nog van speelfilms dan is het al helemaal een must om dit park een keer gezien te hebben.

Leave a reply

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

required